It is currently Wed Jun 16, 2021 3:19 pm




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: New Excuse for Missing B2SR...
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 6:01 pm 
Offline
Forum User
User avatar

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:37 am
Posts: 1156
Location: Boston, MA
It's a Christmas tree dash! And other things! :guns: pirate2 :woohoo:

Suddenly had problems turning over the engine this afternoon - a few uncomfortably long cranks before it got started. SES/VDC/Slip popped instantly, so there went my plans to get a birthday haircut. Limped a mile towards Advance Auto (not entirely sure if it was in limp mode or what) and then the transmission kicked, lit up the 4WD, Oil, and Brake lights, and more critically I lost power steering and throttle. I'm not sure if the engine actually stalled or not because I was focusing on the lack of steering. Rebooted in the middle of the street, another long crank, then pulled into Advance Auto only to find out they didn't have a code reader.

Did the ECU reset twice, eventually cleared it, and headed home to ponder my next step. I had to take care of something else so I chanced it again - this time started right up, but once again a mile later the transmission bucked and I lost throttle and steering, and the whole dash lit up. Again, not totally sure if it actually stalled or not because I was focused on guiding the truck to a stop in traffic. Restarted in traffic (long crank) again, lights went back to SES/VDC/Slip and I finished my business. Did one last ECU reset and I'm back to just an SES. So far starting easily.

On Facebook Justin suggested the alternator because of the Christmas tree, but I don't think that's going to cause the trans to kick/stall and my lights and accessories are running fine. Battery is a new AGM as of February, so hopefully that shouldn't be an issue. Some folks are telling me camshaft position sensor, others are saying IPDM. Trans fluid was recently done so it shouldn't be a problem but I'll check that too.

I'm gonna check grounds and other connections tomorrow if I can, but otherwise I'm going to very carefully crawl to Nissan on Saturday (unless one of you bozos has another idea).

Fortunately this all happened in the city during a Sox game, so I didn't have to move very quickly, but I'm definitely not traveling long distances until I get this sorted out.

_________________
CLICK FOR
"Calliope's Revenge"

»»»›‹«««


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: New Excuse for Missing B2SR...
PostPosted: Thu Sep 14, 2017 10:40 pm 
Offline
Noob

Joined: Mon Mar 24, 2014 11:24 pm
Posts: 44
Location: Brockton, Ma
Sounds similar to when my camshaft sensor went a while back. Long crank start one day, fine the next. With the battery and alternator testing fine, I was stumped. Took a few days before the light came on and threw a code. $30 and 20 minutes later I was off and running. Good luck

_________________
~No Sacrifice No Victory~


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Theme designed by stylerbb.net & programy © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
[ Time : 0.210s | 15 Queries | GZIP : Off ]
All times are UTC - 5 hours